President Santokhi pakt communicatiestructuur Kabinet van de President aan

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 17 november diverse gesprekken gevoerd met stakeholders over de communicatie van het Kabinet van de President. Er is een algeheel transformatie- en reorganisatieproces ingezet voor de gehele organisatie van het Kabinet, waaronder ook de communicatiestructuur valt.

De woordvoerder van de president, Alven Roosveld, was één van de stakeholders die een gesprek heeft gevoerd en door de president geïnformeerd is over de reorganisatie. De functie van de woordvoerder is besproken op inhoud en tegen de achtergrond van de weg waar de president op wenst te gaan.

Voor het reorganiseren van de communicatie is een traject van twee weken uitgezet om dit goed voor te bereiden en betrokkenen te informeren. Na de periode van twee weken wordt een besluit genomen over de mutaties en worden alle mediahuizen alsook de samenleving geïnformeerd. De president vraagt de medewerking van een ieder, zodat dit proces goed verloopt.

Alles blijft voorlopig nog intact en de president vraagt om niet voor onnodige ruis te zorgen.

Onnodige ruis en vertrek Alven Roosveld….

  • Maar, die “onnodige ruis” wordt juist door dit persbericht van de Communicatie Dienst Suriname in de hand gewerkt. Het bericht vermeldt immers bijvoorbeeld niet waarom de communicatiestructuur aangepakt moet worden. Verder wordt gesteld, dat de functie van de woordvoerder van de president op inhoud is besproken. Ook wat dit betreft wordt niets vermeld over het functioneren van de heer Roosveld. Het zijn dit soort onvolledige teksten die gaan leiden tot speculaties en dus ook ruis.
  • Overigens verschenen donderdag in de loop van de middag berichten, voornamelijk op social media, dat Alven Roosveld zou zijn opgestapt. Dat was donderdagavond laat nog niet officieel bevestigd. Eerder was hij al – in april van dit jaar – verdwenen als directeur van de Communicatie Dienst Suriname en begon in een nieuwe functie als woordvoerder van de president. Waarom Roosveld zou zijn opgestapt was donderdagavond ook nog niet bekend.
error: Kopiëren mag niet!