Man (52) en vrouw (50) beroven taxichauffeur en gaan er met zijn taxi vandoor

Leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) hebben vrijdag 12 november J.V. (50) en D.O. (52) met de Nederlandse nationaliteit aan de Calcuttastraat, te Abrabroki, in een appartementencomplex aangehouden. De twee worden ervan verdacht een taxichauffeur te hebben beroofd en er vervolgens vandoor zijn gegaan met de taxi.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg op 12 november een melding van een beroving op de kruising van de Sumatra- en de Houttuinweg. Daar aangekomen werd het slachtoffer, een taxichauffeur, op de locatie aangetroffen. Hij verklaarde dat hij een taxirit reed voor de vrouw en de man. Tijdens de rit haalde het tweetal plotseling scherpe voorwerpen tevoorschijn en onder bedreiging werd hij beroofd van zijn taxi , twee mobiele telefoons, een geldbedrag in SRD en persoonlijke bescheiden.

De twee verdachten reden vervolgens in volle vaart weg met zijn auto. 

Het voertuig werd bij een ingesteld onderzoek kort daarna onbeheerd door de politie aan de Parag Dhaniramsinghweg in het district Wanica aangetroffen en inbeslaggenomen. 

Met medewerking van het RBTM konden de verdachten na uitgewerkte informatie opgespoord en in een appartementengebouw aan de Calcuttastraat in de boeien worden geslagen. Op hen werden aangetroffen en in beslag genomen twee schoudertassen inhoudende een mobiele telefoon en twee scherpe voorwerpen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten door de politie in verzekering gesteld. De vrouwelijke verdachte is overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt en ondergebracht in het vrouwencellenhuis.

error: Kopiëren mag niet!