Poll: Hoge inflatie leidt tot stress en gezondheidsproblemen

Het lijkt zo voor de hand te liggen: mensen krijgen te kampen met stress en gezondheidsproblemen door de hoge inflatie. Een poll op de website van Dagblad Suriname lijkt het te bevestigen. De vraag of men stress en/of gezondheidsproblemen krijgt door de hoge inflatie, werd door 478 van in totaal 643 personen bevestigend beantwoord door ‘Ja’ aan te vinken (74 procent).

165 personen vinkten de optie ‘Nee’ aan (26%) en stellen dus dat de hoge inflatie geen invloed heeft op hun gezondheidstoestand of enige mate van stress.

Het behoeft toch geen betoog, dat de huidige financieel-economische situatie van het land bij veel mensen ongetwijfeld leidt tot allerlei gezondheidsproblemen en gezondheid gerelateerde problemen, zoals stress, depressie. Het land gaat gebukt onder een donker wolkendek waar nu en dan wat zonnestralen zich proberen er doorheen te branden. 

En, die gezondheidsproblemen en stress kunnen weer andere problemen aanwakkeren. We lezen iedere dag in de media de berichten over bijvoorbeeld uiteenlopende misdrijven. Mannen die vrouwen, hun eigen vrouwen, mishandelen en zelfs met een mes of ander scherp voorwerp verwonden, soms met de dood tot gevolg. De ene, gewapende, overval na de andere, de ene na de andere halsketting die bij vrouwen worden weggerukt.

De lontjes in de samenleving worden door de financiële crisis met de dag korter en de gevolgen steeds ernstiger.

Het wordt dan ook eens de hoogste tijd, dat de financiële autoriteiten grip gaan krijgen op de koers en zich daartoe gaan inspannen. Een stevige grip op de koers gaat zeker bijdragen aan een gezonder en prettiger leven voor velen in het land. Producten en diensten moeten weer betaalbaar worden, waardoor de druk op de persoonlijke gezondheidstoestand en op de algehele gezondheidszorg ook gaat afnemen en wellicht op den duur verdwijnen. Laat het volk weer plezier in het leven krijgen en lucht, ruimte om te kunnen ademen.

PK

error: Kopiëren mag niet!