Bromfietsen zijn geen auto’s

Kunnen parkeren voor winkels is vaak een luxe. Overvolle parkeerplaatsen maken het niet eenvoudig om even ergens wat te halen. En als er dan toch een plek vrij is, dan zien wij steeds vaker dat de gemiddelde bromfietser denkt dat de bromfiets ook op dezelfde plek als een auto geparkeerd kan worden. 

Een automobilist spreekt van sterk asociaal gedrag. Een bromfiets hoort volgens de autobestuurder op een andere plek thuis, zodat de parkeerplekken vrij blijven voor de auto’s en bestelbussen. “Waarom zie je steeds minder dat men hun bromfiets niet langs de gevel van de winkel plaatst, om ruimte te sparen?”, vraagt de man. 

Gelukkig zijn er wel bromfietsers die hun uiterste best doen om hun voertuig zoveel mogelijk naar voren te parkeren. Anderen proberen de uiterste hoeken te gebruiken.

Met de komende feestmaand zullen de winkels weer druk bezocht worden en hopelijk zullen bromfietsers die gewend zijn om “dwars” te parkeren rekening houden met hun medeweggebruikers om ruimte te besparen voor anderen die dat wel nodig hebben.

RB

error: Kopiëren mag niet!