De koninklijke familie van Qatar eist een alcoholverbod in WK-stadions op het laatste moment

De verkoop van alcohol in WK-stadions is na een late ommekeer aan banden gelegd.

De Qatarese koninklijke familie eiste naar verluidt een totaal verbod op de verkoop van alcohol in WK-stadions – slechts 48 uur voordat het toernooi begint in Al Khor, waarna de FIFA een verklaring vrijgaf.

Er is veel verwarring geweest over waar en wanneer fans mogen drinken vanwege de strikte wetten in het land in het Midden-Oosten – ondanks dat een FIFA-deal met Budweiser miljoenen waard is.

The Times meldt dat de stopzetting van de verkoop van Budweiser in stadions nu ‘waarschijnlijk’ is nadat de Qatarese royals hun zegje hebben gedaan. Dat standpunt zou kunnen betekenen dat aangewezen fanparken de enige plek zijn waar supporters een alcoholisch drankje kunnen halen.

De gezamenlijke verklaring van de FIFA en Qatar luidde: “Na besprekingen tussen de autoriteiten van het gastland en de FIFA is besloten om de verkoop van alcoholische dranken te concentreren op het FIFA Fan Festival, andere fanbestemmingen en locaties met vergunning, waarbij verkooppunten voor bier worden verwijderd uit Omtrek van het stadion van de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar.

error: Kopiëren mag niet!