“Je mag nemen wat je nodig hebt en komen betalen wanneer je dat geld hebt”

“Het leven is nu veel moeilijker geworden voor velen. In het midden van de maan zitten mensen zich al af te vragen hoe zij het voor de resterende dagen van de maand zullen overleven, alvorens zij weer ontvangen. Maar, je hebt mensen die de mensen met problemen helpen, ondanks dat zij het ook moeilijk hebben”, zegt Esther in gesprek met Dagblad Suriname.

Tijdens een gesprek met een standhouder kwam Esther haar verhaal ook delen. Zij gaf aan, dat er nog mensen zijn die heel anders denken. ‘Zonder te zeggen en vragen voelen enkele mensen aan dat je in nood zit en dat waardeer ik zeer”, benadrukt Esther. De vrouw deed net als al de andere dagen haar boodschappen in het centrum van de stad, maar had geen geld meer na het betalen van de achterstand van enkele vaste lasten.

“Ik liep met een SRD 50 op zak en hoopte toch nog groente te kunnen kopen om te koken voor de kinderen, die over enkele uren van school gaan. Met hoop liep ik de markt rond en stond bij een standhoudster met wie ik vaak praat en vroeg haar naar de prijzen van de groentesoorten die zij voor de verkoop heeft en zij zei, schat is er wat? Je mag nemen wat je nodig hebt en komen betalen wanneer je dat geld hebt. Dat heeft mijn hart zo opgelucht. Vol emotie wilde ik huilen, maar heb het ingehouden. Daarnaast krijg ik ook een korting op de groenten. Dat doet mij heel goed, dat men het ook moeilijk heeft en dan nog willing is om anderen te helpen. Er zijn vele standhouder die zo denken, maar over het algemeen moeten er meer van zulke mensen zijn”, aldus Esther.

Enkel standhouders geven aan, dat zij aan het eind er voor elkaar moeten zijn. “Je hebt dagen waarop je geïrriteerd bent of zelfs stress, maar je hebt wel dagen dat wij ondanks alles daar voor elkaar staan”, aldus een standhouder.

“Hier op de markt proberen wij ook samen te werken. Als ik even weg ben let mijn naaste verkoopster op de stand en doet ook de verkoop voor mij. En als ik in problemen ben, dan heb je zelfs enkele vaste klanten die mijn nummer zoeken en mij op zo een manier contacten om hulp aan te bieden. Als de mensen die een voorbeeld moeten zijn het gevoel niet hebben of geen begrip kunnen tonen, dan moeten wij het voor elkaar doen”, aldus de standhouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!