WK 2022: FIFA gaat toezicht houden op misbruik van sociale media tijdens toernooien.

De FIFA zal proactief de sociale media-accounts van alle spelers op het WK monitoren en eventuele beledigende berichten rapporteren.

Het bestuursorgaan van het voetbal zet de stap, samen met spelersvakbond Fifpro, met als doel “zowel spelers als hun fans te beschermen tegen online misbruik tijdens het toernooi”.

Alle spelers op het WK hebben toegang tot een speciale monitoring-, rapportage- en moderatiedienst om de zichtbaarheid van haatdragende taal die tegen hen gericht is te minimaliseren.

Beledigende, discriminerende en bedreigende berichten zullen worden gemeld bij de socialemediaplatforms en de politie.

De Engelse aanvallers Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka werden het slachtoffer van online misbruik na de Euro 2020-finale nederlaag tegen Italië. Twitter zei dat het na die finale 1.622 beledigende tweets had verwijderd en dat de politie 11 mensen in het VK had gearresteerd in verband met de beledigende berichten op sociale media.

Fifa-president Gianni Infantino zei: “We zijn verheugd om een ​​dienst te lanceren die spelers zal helpen beschermen tegen de schadelijke effecten die posts op sociale media kunnen hebben op hun geestelijke gezondheid en welzijn.”

error: Kopiëren mag niet!