Israël dringt er bij voetbalfans die naar Qatar gaan op aan zich onopvallend te houden

Israël dringt er bij zijn burgers die deze week naar de FIFA Wereldbeker reizen op aan om minder zichtbaar Israëlisch te zijn.

De ongekende toestroom van duizenden Israëlische fans die naar Doha afreizen voor de eerste Wereldbeker in het Midden-Oosten heeft de vrees doen rijzen voor een gênante diplomatieke crisis tussen de landen zonder formele diplomatieke betrekkingen.

De waarschuwing van Israël maakt deel uit van een campagne van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die woensdag is gelanceerd, om de voetbalfans van het land voor te lichten over wetten en gebruiken in het conservatieve moslimland.

Zoals veel Arabische burgers uit de Golf, waaronder die in de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, die de betrekkingen met Israël in 2020 normaliseerden, hebben Qatari’s een geschiedenis van steun aan de Palestijnse zaak.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, zullen fans en officials van Israëls aartsvijand Iran aanwezig zijn bij het toernooi in Qatar, een korte vlucht van 40 minuten vanuit Iran.

De campagne vraagt ​​Israëli’s om Israëlische symbolen te verbergen – vermoedelijk een verwijzing naar Israëlische vlaggen en Davidster.

error: Kopiëren mag niet!