Srefidensi-krans voor 9e dan kareteka Wilfred Burgos

Karate grootmeester Wilfred Burgos, branch chief van de Caribbean Karate Associatie en oprichter van Kyokushinkai Karate Instituut (KIB) Wilfred Burgos (1978), is door de internationale Karate Associatie Budokai bevorderd tot de 9e dan in deze krijgskunst. Ter gelegenheid van dit gebeuren kwam KIB bijeen om haar grootmeester te eren. Opgemerkt werd, dat hij als topsporter die internationaal de meeste medailles won voor Suriname ook een Srefidansi-krans’ verdient.

Buitengewone bijeenkomst

De buitengewone bijeenkomst om Burgos te roemen werd onder andere bijgewoond door directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw, voorzitter Ramon Tjon A fat van het Surinaams Olympisch Comité, KIB-bestuursleden en instructeurs en de familie van karate-sportbeoefenaars. 

Meerdere bevorderingen

Tijdens de ontmoeting werden meerdere karateka’s van en door KIB en de Surinaamse Karate Associatie (SKA) naar een hogere dan bevorderd. Voorzitter Kenneth Sijp van SKA is op voordracht van Internationale Budokai Associatie bevorderd tot de 6e dan. Leraar Rajinder Ramnath (Nickerie), bestuurslid van Surinaamse Karate Associatie klom van de 2e op naar de 3e dan. Politie-trainer Pagi Darius kreeg dezelfde erkenning.

Hoger getild 

Kunstenaar Cirano Zalman werd onlangs de 2e dan toegekend door de Surinaamse Karate Associatie. Hij werd door de KIB getild naar de 3e dan. Hanshi Rudy Burgzorg schopte het tot 5e dan bij zowel de Surinaamse Karate Associatie als Karate Instituut Burgos. De Nederlandse 5e dan Taekwondo Sjaak Jansen, leraar bij KIB, werd geëerd met de 1e karate dan. 

HD

error: Kopiëren mag niet!