President en deskundigen voeren vervolggesprekken met Politiebond

Na initiële gesprekken over knelpunten bij de Surinaamse Politie Bond, (SPB) heeft president Chandrikapersad Santokhi, samen met zijn team van deskundigen, woensdag 16 november een vervolggesprek gehad met de Politiebond. Diverse zaken zijn tijdens dit onderhoud besproken. 

Het versterken van het vertrouwen tussen de minister van Justitie en Politie en de bond is een van de zaken waarover een concrete aanpak is afgesproken. Ook zaken als de achterstand in administratieve afhandeling van stukken, de structuur van de opleidingen en andere brandende zaken zijn ter sprake gekomen.

De president herhaalde, dat de SPB en de regering dezelfde doelgroep hebben, dat is de politieman en vrouw, zo schrijft het Kabinet van de President in een persbericht. “Het is dus zaak dat partijen zo veel als mogelijk op een lijn staan om deze doelgroep te dienen.”

Het voorstel is om in overleg te blijven met als doel om binnen 2 tot 3 weken dichterbij elkaar te komen wat betreft de punten waar partijen nog van mening over verschillen. De president sprak zijn waardering uit voor de constructieve sfeer waarin de gesprekken hebben plaatsgevonden.

error: Kopiëren mag niet!