President Weah van Liberia om zoon Tim, USMNT op het WK te zien

George Weah mocht nooit spelen op het WK, ondanks dat hij een van de grootsten van het voetbal was. Hij zorgt ervoor dat hij de kans van zijn zoon niet mist.

Weah, die nu de president van Liberia is, is van plan om op het WK in Qatar te zijn om hopelijk zijn zoon Tim Weah te zien spelen voor de Verenigde Staten.

De 56-jarige president zou dinsdag in Qatar aankomen voor een verblijf van negen dagen. Dat geeft hem de kans om erbij te zijn wanneer de VS het maandag opnemen tegen Wales in de openingswedstrijd van het toernooi.

Tim Weah, 22, werd geboren in New York terwijl zijn vader nog een professionele speler was. De buitenspeler maakte in 2018 zijn debuut voor de VS. Dit wordt zijn eerste WK.

George Weah is een van de grootste spelers uit Afrika en is nog steeds de enige Afrikaan die de Ballon d’Or heeft gewonnen. Hij speelde als aanvaller voor Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea en Manchester City tijdens een 18-jarige clubcarrière. Zijn laatste optreden voor Liberia was in september 2018, toen hij op 51-jarige leeftijd verrassend optrad in een oefenduel tegen Nigeria, een jaar nadat hij tot president van Liberia was gekozen.

Dat betekende dat vader en zoon in hetzelfde jaar allebei internationaal voetbalden.

error: Kopiëren mag niet!