Griffiers in straf- en civiele zaken: ”President kom gauw over de brug”

Leden van de rechterlijke macht, vooral de griffiers en de administratie, hebben maandagochtend 14 november om zeven uur het werk neergelegd. Ze hebben een petitie ingediend bij het Kabinet van de President en zijn zeer ontstemd over het feit, dat ze de president niet persoonlijk konden spreken. Ze zijn de mening toegedaan, dat ze kennelijk de tijd van de president niet waard zijn. 

De directeur van het kabinet heeft de petitie ontvangen en beloofd dat hij het aan de president zal overhandigen. Op de vraag hoelang het zou duren voordat de leden een reactie krijgen van president Chandrikapersad Santokhi, gaf hij geen antwoord, omdat hij het schema van de president niet kent.

De leden zijn de zoveelste groep die binnen het overheidsbestel, die het werk neerlegt uit ontevredenheid. Zowel het werk van griffiers in strafzaken als het werk van de griffiers in civiele zaken gaat door, maar heeft hier en daar wat vertraging.

De leden zijn, net als personeel bij overheidsinstanties die in beraad zijn gegaan, ontevreden over de manier waarop omgegaan wordt met hun toelagen en salarissen. De toelagen zijn al meer dan 20 jaar niet aangepast en dit is met de huidige ontwikkelingen in het land volgens de leden niet meer te doen.

De actie van de leden van de Vereniging van Griffiers en de administratie bij de rechterlijke macht gaat door tot en met de dag, dat er een aanvaardbare reactie komt vanuit de kant van de president.

GW

error: Kopiëren mag niet!