Militaire bond VRM overhandigt petitie aan Nationale Assemblee

Leden van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) hebben maandagochtend 14 november een petitie overhandigd aan de Nationale Assemblee. Rodney Cairo, voorzitter van de VRM, las de petitie voor en gaf aan dat de discrepantie in de loonstructuur voor militairen en gepensioneerden van defensie te groot is geworden in vergelijking met anderen. 

De petitie werd door de griffier van het parlement in ontvangst genomen en zal aan de voorzitter worden voorgehouden. 

Eerder werd al geprotesteerd bij de Assemblee door de bond samen met leden van de Surinaamse Politie Bond (SPB). De politiemannen hebben daarbij militairen verwelkomd. Cairo had vorig week ook een petitie ingediend bij het Kabinet van de President. Die werd in ontvangst genomen door Bidjaikoemar Moensi, de directeur Bestuurs en Administratieve Aangelegenheden. De VRM wil onder andere een salarisverhoging van 150%. 

Cairo benadrukte dat de bond geen val van de regering wil en dat hij slechts opkomt voor de rechten van militairen. Moensi beloofde de petitie te overhandigen aan president Santokhi en gauw contact te maken met de bond.

error: Kopiëren mag niet!