President Santokhi ziet af van aanwezigheid bij G20-top op Bali, Indonesië

President Chandrikapersad Santokhi zou als Caricom-voorzitter participeren aan de G20-top in Bali, Indonesië. De regeringsleider heeft echter afgezien van deelname aan deze belangrijke conferentie, vanwege de huidige binnenlandse ontwikkelingen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft vrijdag 11 november tijdens een persconferentie meegedeeld, dat gelet op de situatie in het land, het staatshoofd ervoor gekozen heeft om niet te vertrekken. 

“Hij vindt het niet gepast om af te reizen gezien de huidige ontwikkelingen in het land. Via diplomatieke kanalen wordt het niet meer afreizen van de president in orde gemaakt”, aldus de bewindsman.

President Santokhi is uitgenodigd door het staatshoofd van Indonesië, Joko Widodo. Hij draagt het voorzitterschap van de G-20. 

De G-20 is een groep bestaande uit 19 landen en de Europese Unie (EU), die zo’n 90% van het wereldwijde Bruto Nationaal Product en ongeveer 80% van de wereldhandel beslaan. President Santokhi zei eerder dat het van cruciaal belang is dat Caricom wordt gehoord op internationale podia, waar kleine landen normaliter geen toegang hebben. Hij noemde toen participatie aan deze topconferentie een uitzonderlijke gelegenheid.

error: Kopiëren mag niet!