Schoolspullen voor de Daniel IJveraarschool te Klaaskreek

De Corona-pandemie had roet in het eten gegooid, maar na 3 jaar heeft John Hawker uit Almere op 11 november weer schoolspullen meegenomen voor de leerlingen van de Daniel IJveraarschool te Klaaskreek. Altijd weer leuk om de dankbaarheid te zien op de gezichten van de schoolkinderen.

John Hawker: “De voorbereiding van de trip begon in Almere met de aanschaf van de schoolspullen en het verzamelen van speelgoed voor de peuters. Daarna was het een hels karwei om de dozen te posten naar Suriname. Op 8 november ben ik met mijn vrouw Carla aangekomen in Suriname voor een korte vakantie. Samen met mijn team in Suriname hebben wij de schoolspullen uit de dozen overgezet in grote tassen. Voor elke leerling tenminste 2 schriften, 2 pennen en 2 potloden. De busrit begon aan de Meursweg bij Rudi en Ellen Spa, waar wij logeren.”

“Bij aankomst werden wij toegezongen door de leerlingen. Prachtige stemmen en zeer gedisciplineerd. Deze keer hebben we ons aangepast aan de Covid-voorschriften. We gingen niet alle klassen binnen, maar het schoolhoofd en een aantal leerkrachten namen de spullen symbolisch in ontvangst. Het voelt altijd weer goed om in Suriname te zijn en deze missie uit te voeren. Samen met mijn team in Suriname: Ruth Wijdenbosch, Rudi en Ellen Spa. Helaas is onze fotograaf Sherron Timmers enkele jaren geleden overleden.”

“Mijn wens is dat meer mensen opstaan in Nederland om schoolkinderen in Suriname te ondersteunen met schoolspullen. Intussen heb ik enkele vaste donateurs in Nederland. Uit Suriname heb ik ondersteuning mogen ervaren van mijn nicht Shirley Chritchlow. We mogen ongetwijfeld terugkijken op een geslaagde missie. Omdat ik op 8 november jarig was en mijn nicht Shirley op 11 november werden wij speciaal toegezongen door enkele leerkrachten. In december keren we met een tevreden gevoel terug naar het koude Nederland. Ik wil mijn team en de gasten bedanken voor de ondersteuning en hun bijdrage die deze dag tot een succes heeft gemaakt. We sloten de trip af met een etentje te Overbridge River Resort.”

“Wij hebben eenmalig ook enkele schoolspullen meegenomen, die wij gaan overhandigen aan het plantagebestuur van Onoribo voor de schoolkinderen van de plantage.”

“In maart en april 2023 beginnen we weer met de voorbereidingen om de leerlingen weer te gedenken met schoolspullen. Dat is mijn bijdrage aan Suriname.”

John Hawker

(Fotobijschrift: John Hawker overhandigt symbolisch de schoolspullen aan het schoolhoofd van de Daniel IJveraarschool en enkele voetballen aan de gymleraar.)

error: Kopiëren mag niet!