Minister Ramdin hamert op naleving discipline en handhaving wet en recht

Op een persconferentie vrijdagmiddag heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) namens de regering gesteld, dat het naleven van wet en recht en het handhaven van discipline belangrijke pijlers zijn van een democratische rechtsstaat. 

De bewindsman hamerde erop. dat er niet oneindig kansen gegeven kunnen worden aan mensen. “Ik vind het ook vervelend, wat er is gebeurd. Maar, dat is mijn persoonlijke opvatting. Als we de geldende regels niet volgen zijn er consequenties aan verbonden.” 

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie benadrukte dat de juiste procedure is gevolgd bij het ontslaan van de hoofdinspecteurs Sergio Gentle en Raoul Hellings. Volgens de minister moeten zij het recht zoeken bij de groene tafel. 

Op het ministerie van BIBIS werd bij dit persmoment ingegaan op de openbare orde en veiligheid onder de huidige omstandigheden. Naast minister Randin waren de minister van Defensie, de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger aanwezig.

error: Kopiëren mag niet!