“Niet alle spullen kun je als tweedehands verkopen”

De verkoop van tweedehands spullen wordt nu door velen gedaan. Enkele kleine ondernemers die langs de straat meedoen met de verkoop geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat doordat zij tweedehandse goederen verkopen een werk hebben.

“Je hebt velen die geen baan hebben en op zo een manier hun gein ook niet kunnen voeden. Door tweedehandse kleding te verkopen verdien je vaak niet veel, maar het is een kleine ondersteuning”, zegt een kleine ondernemer die tweedehands kleren en schoenen verkoopt.

“Door deze hossel hebben velen iets kunnen doen. Je hebt anderen die er misbruik van maken en de tweede handse spullen heel duur verkopen, terwijl het dat helemaal niet moet zijn. Kijk, de spullen in de winkel zijn duur, een top of truitje koop je in de winkel al voor SRD 100 of SRD 200, je hebt enkelen die zelfs SRD 400 voor een heel eenvoudig ding vragen. Bij enkelen van ons die tweedehandse spullen verkopen vind je beide voor een redelijke prijs, een truitje voor SRD 50 of voor 35 zelfs. En als je een aantal moet kopen,  kom je toch niet goedkoper uit bij de winkel. Een zak met kleren komt al op SRD 3.000, terwijl je een hele doos met tweedehands schoenen en kleren voor SRD 1.000 zelfs kan vinden.”

“Het is een business nu geworden” zegt een andere burger. “Mensen die vaak thuis zitten en niets te doen hebben zijn zelfs gestart met het verkopen van tweedehands kleding. Je hebt sommigen die duur zijn, maar de meesten zijn goedkoop en ook uitverkocht aan het eind van de dag. Het is ook een soort ondersteuning voor velen in deze moeilijke periode. Ik die tussen de SRD 3.000 en 4.000 verdien ben nog genoodzaakt kleine dingen te zoeken om te doen om het op zo een manier te kunnen overleven. Mijn huur is al SRD 3.000 en dan heb ik nog geen vaste lasten, verzekering en voorraad gevuld in huis, dus je gaat een oplossing moeten zoeken.”

Een andere burger die meedoet met de verkoop langs de straat geeft aan dat je niet alle tweedehandse spullen kan verkopen. “De dingen moeten bijna zo goed als nieuw zijn. En je hebt ook dingen die je helemaal niet kan verkopen, waaronder ondergoed, sokken, tassen of dingen die heel vaak gebruikt zijn geworden voor het lichaam. Dat zou ik zelf niet kopen. En als die tas nog goed eruit ziet, verkoop je die letterlijk voor een appel en een ei, maar voor de rest niet. Je hebt ook enkele kleren die helemaal te dragen zijn, dus die worden niet verkocht, maar in de meeste gevallen gedoneerd of weggegeven. Dus je gaat ook niet klakkeloos kunnen verkopen”, zegt de burger. 

TM

error: Kopiëren mag niet!