Poll: Voor velen maakt geld niet gelukkig

Iedereen kent het gezegde wel: geld maakt niet gelukkig. Maar, is dat werkelijk zo? Die vraag stelde Dagblad Suriname in een poll op haar website en daaruit wordt duidelijk dat er nauwelijks verschil is tussen het aantal mensen voor wie geld wel gelukkig maakt en voor wie niet.

275 Personen hadden de optie ‘Nee’ aangevinkt (54%), maar een aantal van 230 personen vindt dat geld wel voor geluk zorgt (46%). Of geld werkelijk voor geluk zorgt of juist is natuurlijk voor iedereen een persoonlijk gevoel. Maar, wat stelt geld in deze tijden van een financieel-economische crisis, almaar stijgende prijzen van producten in winkels en supermarkten, forse brandstofprijzen, dure taxi- en busritten nog voor. Het ene moment heb je nog SRD 500 in je portemonnee – dat een paar jaar terug toch een ‘leuk’ bedrag was – en het andere moment zie je de bodem van de portemonnee al.

Maar, die SRD 500 hebben voor de eigenaar toch wat geluk kunnen brengen. Er kunnen toch een paar broodnodige boodschappen mee gedaan worden, maar dan houdt het ook op. Even gaan wandelen of jezelf verwennen met lekkers is er niet meer bij voor velen.

Anderen daarentegen – en we kennen ze – bulken van het geld, zwemmen er welhaast wel in, strooien letterlijk met geld, kopen dure snelle bolides waar je eigenlijk in dit land geen kant mee op kunt door de slechte infrastructuur. Maar, is zo’n persoon echt gelukkig? Iemand die zwemt in het geld kan geestelijk minder gelukkig zijn dan iemand die al blij is met SRD 500 wat boodschappen te kunnen doen bij ‘snesi’ om de hoek. 

Geluk en geld zijn betrekkelijk. Wat voor de een geluk is, is dat voor de ander niet. Natuurlijk, iedereen heeft graag een goed gevulde portemonnee en de mogelijkheid om te wandelen en lekkers te kopen en de kinderen weer eens goed te verwennen. Maar, een minder goed gevulde portemonnee wil niet automatisch zeggen dat iemand daaronder minder gelukkig is. Hou in gedachte, dat iemand met weinig SRD’s gelukkiger kan zijn – en vaak ook is – dan iemand die onbeperkt zijn of haar geld kan rondstrooien en uitdelen. Wees gelukkig met wat je hebt.

PK

error: Kopiëren mag niet!