Aanhouding Van Trikt en Kromosoeto opgeschort

De oud-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert-Gray van Trikt, en de oud-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, zijn maandag 7 november in vrijheid gesteld ofwel hun aanhouding is opgeschort.

Een verzoek tot invrijheidstelling van Van Trikt werd gedaan door zijn advocaten Irving Kanhai en Chandra Algoe. Het verdachtenverhoor in hoger beroep werd maandag afgerond. Ook Ginmardo Kromosoeto wordt vrijgelaten op verzoek van zijn advocaat Benito Pick. 

De vrijlating is wel onder de voorwaarden, dat beide heren op elke zitting moeten verschijnen, niet vluchten en hun paspoorten inleveren. Ashween Angnoe, zakenpartner van ex-governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale bank van Suriname (CBvS), was in oktober al in vrijheid gesteld. 

De verdachten Van Trikt, Angnoe, Faranaaz Hausil (gewezen juridisch directeur CBvS) en Kromosoeto, zijn allen in eerste aanleg veroordeeld tot gevangenisstraffen van tussen vier en acht jaar voor corruptie bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in 2019. 

In het hoger beroep eisen alle verdachten vrijspraak.

error: Kopiëren mag niet!