Geen melding van FID voor Surinaamse Blok 58 tijdens Total conferentie

TotalEnergies, exploitant van Blok 58 voor de Surinaamse kust, hield donderdag zijn Earnings Conference. Daarbij werd met aandeelhouders over inkomsten van het derde kwartaal gesproken. Maar, de Chief Financial Officer (CFO), Jean-Pierre Sbraire, maakte geen melding van een voorgenomen definitieve investeringsbeslissing (FID) voor Blok 58. Evenmin maakte hij melding van de activiteiten van Total daar, aldus de website OilNow.

Lang wachten 

Blok 58 heeft tot nu toe in totaal vijf ontdekkingen opgeleverd – in Maka Central, Kwaskwasi, Sapakara, Keskesi en Krabdagu. En hoewel er geen officiële schatting van de middelen is gegeven, gaat Sapakara volgens APA Corporation meer dan 400 miljoen vaten opleveren. 

Er is geen duidelijke reden gegeven voor de aarzeling voor de FID. De algemeen directeur van Total, Philippe Blanchard, zei dat het bedrijf wacht op de resultaten van andere putten. En meer recentelijk schreef Chief Executive Patrick Pouyanne de vertragingen toe aan een “gebrek aan vertrouwen in het begrijpen van de tot nu toe ontdekte reservoirs, gedreven door een mismatch tussen wat seismische gegevens laten zien”. 

Directeur van Americas Market Intelligence (AMI) Energy Practice, Arthur Deakin, zei eerder dat TotalEnergies niet helemaal zeker is hoe Blok 58 past in zijn langetermijnvisie voor zijn energietransitie. De eerste ontdekking in Blok 58 was iets meer dan drie jaar geleden. Wordt 2023 het jaar dat Suriname zijn FID krijgt van Total?

error: Kopiëren mag niet!