VS-ambassadrice tekent fondsovereenkomst drugsbestrijding en handhaving

In het kader van de implementatie van het Caribbean Basin Security Initiative (CBSI) is maandag 31 oktober een overeenkomst getekend tussen minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en de scheidende rikaanse ambassadrice Karen Williams, in aanwezigheid van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. 

De overeenkomst betreft aanvullende fondsen ten behoeve van drugsbestrijding en wetshandhaving. De additionele fondsen bedragen in totaal US$ 300.000 voor het initiëren en bestendigen van CBSI-projecten. CBSI is een partnerschap tussen de VS en de landen van het Caribisch gebied, dat gericht is op het verhogen van de veiligheid in de regio.

In dit verband worden gezamenlijke inspanningen ondernomen voor het verminderen van illegale handel. “De aanwending van fondsen is tweeledig. Enerzijds dienen zij voor anti-narcotica operaties van het Korps Politie Suriname, anderzijds voor het financieren van operaties in het kader van witwassen en (gerelateerde) financiële delicten”, aldus minister Amoksi aan.

Tevens stelt de bewindsman dat de samenwerking met de vertrekkende ambassadrice zeer vruchtbaar is geweest. Er zijn enkele gevangenis trainingen uitgerold waar officieren tot heden nog baat bij hebben.

Minister Amoksi geeft verder aan, dat er nog wel behoefte is aan trainingen op het gebied van Human Trafficking op ministerieel niveau. Daarnaast vraagt de minister om ook brandweerlieden te betrekken in toekomstige trainingsprojecten.

error: Kopiëren mag niet!