Young Cosje komt met vier nieuwe songs

De Kaseko muziekformatie Young Cosje heeft vier nieuwe nummers uitgebracht waaronder ‘Ku Moi Mindi’ van Lowy Vrede, ‘Den kosi mi’ van Jules Nyon, ‘Pe yo sribi’ van Gilno Vrede en ‘Bigi ai kir den’ van Xiomara Vrede.

Xiomara Vrede is de nieuwe aanwinst in de band. Zij loopt al een paar maanden mee met Young Cosje. De nieuwe nummers zijn onder andere bedoeld als voorproefje op hun welkomst show op 26 december 2022 in het @Live Entertainment Center. Een van de nummers ‘Ku Moi Mindi’ is al heel bekend onder de fans van de band. 

De kaseko muziekformatie Young Cosje bestaat al vanaf 1987. Zij zijn in Nederland, België en Suriname bekend. De band heeft heel veel hits gescoord. Een daarvan is ‘No pre lobi gi mi’ van Lowy Vrede. Ook samen met de bekende zanger Paul Nyon, die is overleden, hebben zij succes geboekt. ‘Gi mi na pangi’, ‘A ta hati den’, ‘Di muje de’ zijn enkele van zijn nummers.

Dit zal de tweede keer zijn in dit jaar, dat de kaseko muziekformatie Young Cosje naar Suriname komt voor een welkomst show. Op 2 juli hadden zij in een bomvolle Witte Lotus een geweldige show gegeven. De band was vanwege de Covid-19 pandemie na twee jaar weer in Suriname. De band kon in die periode niet veel langer dan een week blijven om nog op enkele plekken op te treden.

Daarom hebben zij in december een tour in Suriname gepland. Zij gaan op verschillende locaties en districten optreden, maar het begint allemaal eerst met de Welkomst show. Op 26 december geeft Young Cosje samen met The Rhythms en Ghabiang Boys een welkomst show in het @Live Entertainment Center genaamd Kaseko Gala. 

De twee andere kaseko muziekformaties zijn geen onbekenden binnen de Surinaamse samenleving. De bands zijn allemaal in Nederland en hebben jarenlang welkomst shows gegeven in Suriname. Dit is wel de eerste keer dat deze drie bekende Kaseko bands samen zo’n show geven. Zij beloven dat het een geweldige show wordt met vooral de heel bekende repertoires. De nieuwe nummers van de band zijn te beluisteren op hun youtube kanaal Young Cosje en diversen radio stations

error: Kopiëren mag niet!