OM plaatst vraagtekens bij Surinaamse herkomst tankcontainers met zes ton cocaïne in België

Het Openbaar Ministerie (OM) vraagt zich af of tankcontainers in de haven van het Belgische Antwerpen, waarin deze week ruim zes ton cocaïne werd aangetroffen, werkelijk afkomstig zijn uit Suriname zoals door media in België is bericht.

In een vrijdagavond 21 oktober uitgebracht persbericht schrijft het OM: “Recentelijk zijn er berichten verschenen in de media m.b.t. een drugsvangst van meer dan zes ton cocaïne in tankcontainers in België welke afkomstig zouden moeten zijn uit Suriname.”

“Naar aanleiding hiervan heeft het Justitieel Interventie Team (JIT) in opdracht van de waarnemend Procureur-Generaal een onderzoek verricht bij de diverse verschepingsmaatschappijen die opereren op de Jules Sedney Haven. Daarbij is komen vast te staan, dat er geen export van dit type container is geweest naar Europa dan wel België.”

Het Openbaar Ministerie zal bij de bevoegde autoriteiten in België informatie opvragen met betrekking tot de recente drugsvangst.

error: Kopiëren mag niet!