Heersend griepvirus bij volwassenen en kinderen?

De redactie van Dagblad Suriname verneemt, dat er momenteel sprake is van een heersend griepvirus bij zowel volwassenen als kinderen. Velen in de samenleving vragen zich af of het een nieuwe griep is. En weer anderen vragen zich af of het Covid-19 is.

De volgende klachten die bij deze griep worden genoemd zijn koorts, keelpijn, hoest, verkoudheid, oorpijn, spierpijnen, lomerigheid, oogontsteking, diarree en braken. De redactie verneemt verder, dat er al zo’n 2-3 weken sprake zou zijn van deze griep. Ouders berichten dat hun kinderen besmet zijn geraakt op school en bij oppashuizen. 

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, bevindt zich momenteel op Cuba en geeft aan niet helemaal op de hoogte te zijn hiervan. Wel zegt hij, dat het best mogelijk is, dat een griepvirus actief is. Hij stelt dat griep vaak genoeg seizoensgebonden is. Het zou volgens hem te maken kunnen hebben met de overgang van regentijd naar droge tijd of omgekeerd.

De minister benadrukt, dat het belangrijk is dat kinderen en ouderen voldoende blijven drinken. Ook wordt het gebruik van paracetamol aangeraden, maar ook groente en fruit of vitaminestroop/-tabletten om de weerstand op te bouwen. Het kan uiteraard ook Covid zijn, zegt Ramadhin. “Daarvoor moet men zich laten testen.”

Voor verdere informatie verwees de minister naar de directeur van Volksgezondheid. De redactie heeft vooralsnog geen reactie ontvangen. 

SK 

error: Kopiëren mag niet!