Een paar planken zijn letterlijk mis geslagen bij gebouw GGB-ministerie Nickerie

Burgers die bekend zijn bij de redactie van Dagblad Suriname maken melding, dat planken schots en scheef liggen bij het kantoorgebouw van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in Nieuw Nickerie. De burgers geven hun mening over de situatie aan de redactie van Dagblad Suriname.

Slecht onderhoud

Het onderhouden van gebouwen van overheidsinstanties lijkt altijd een groot probleem te zijn. Zo geeft een bezorgde burger verder aan, dat dit niet het eerste gebouw is dat in zo’n bouwvallige staat is en dus een opknapbeurt moet krijgen. Vele andere gebouwen zien er volgens die burger ook altijd bouwvallig uit. “We onderhouden weinig en vernietigen meer”, aldus de vrouw. 

“Het waarderen van overheid materiaal is vaak genoeg niet belangrijk voor mensen, omdat zij niet degenen zijn die in hun zakken moeten gaan om voor de kosten op te draaien”, zegt de lokale bewoonster verder in het interview. “Dit klopt niet”, zegt ze. Zij is de mening toegedaan dat deze kleine dingetjes, de dingen zijn waar geld van de overheid zomaar aan verspild wordt. “Onderhoud kost geen geld en dat moet men wel goed begrijpen.”

Onderhoud hoeft niet alleen door de overheid

“We moeten stoppen met het wachten op de overheid voor alle kleine dingetjes. Als burger moeten we meer gaan letten op het onderhoud”, zegt de vrouw afsluitend.” Ze zegt dat ook de ambtenaren die werkzaam zijn bij de instanties, burgers van het land zijn, dus de verantwoordelijkheid ligt ook bij hen om het onderhoud daadwerkelijk te garanderen. 

Districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft in een vraaggesprek met de redactie van Dagblad Suriname aangegeven, dat dit onder de aandacht van het diensthoofd gebracht moet worden. De redactie heeft geen contact op kunnen nemen met het diensthoofd, om te vragen of dit al onder diens aandacht is gekomen. Burgers vinden het vervelend wanneer ze een overheidskantoor moeten bezoeken en dan constateren dat het gebouw in een gevaarlijke staat verkeert. 

GW

error: Kopiëren mag niet!