Opvang studenten districten en verre binnenland problematisch

De opvang voor studenten uit de districten en het verre binnenland blijft problematisch. Het Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) vroeg vorige week tijdens de openbare vergadering van de Assemblee aandacht voor het internaat te Atjoni.

Het schooljaar is al begonnen, maar het internaat is nog steeds gesloten. De beheerder van het internaat is sinds enige tijd vanwege gezondheidsredenen in Paramaribo en er is geen vervanger. Van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wilde het lid weten welke korte termijn maatregelen getroffen zullen worden opdat scholieren uit verder gelegen dorpen kunnen worden opgevangen. 

Ook studenten uit Nickerie kampen met huisvestingsproblemen. NDP-Assembleelid Ebu Jones (NDP) zegt dat 11 Nickeriaanse studenten die aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname studeren hun studie hebben moeten opgeven omdat er geen opvang voor ze was.

“Gelukkig hebben wij een huis voor ze kunnen huren”, zei Ebu Jones. De parlementariër wilde van de Onderwijs-minister weten hoe het staat met het studentenverblijf op de campus.

SS

error: Kopiëren mag niet!