Guyana en China gaan luchtvaartovereenkomst aan

Beloofde overeenkomsten Surinaamse autoriteiten laten op zich wachten 

De regeringen van Guyana en China hebben zondag 16 oktober een Air Services oftewel luchtvaartovereenkomst ondertekend die de basis legt voor vluchten tussen de twee landen.

De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, en ambassadrice van de Volksrepubliek China in Guyana, Guo Haiyan, ondertekenden de overeenkomst tijdens een ceremonie in de bestuurskamer van het ministerie in Kingston, Georgetown. 

Tijdens korte opmerkingen zei Edghill, dat de overeenkomst betrekking zal hebben op zaken als het verlenen van rechten, aanwijzing en autorisatie van luchtvaartmaatschappijen, capaciteits- en frequentie bepalingen, en tarieven. 

Eind juni zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, dat er nog diverse luchtvaartovereenkomsten komen. Sindsdien zijn er echter geen nieuwe overeenkomsten getekend. “De kansen moeten worden benut. Er moeten nieuwe strategieën worden ontwikkeld”, stelde de minister destijds. 

Suriname heeft eerder al luchtvaartovereenkomsten getekend met Turkije, Colombia, Guyana, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de VS.

error: Kopiëren mag niet!