“Ook bloemen zijn vandaag de dag nauwelijks betaalbaar”

Bloemen zijn iets waar men vaak heel blij mee kan zijn, maar nu zijn ze echter helemaal niet betaalbaar. Enkele burgers zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij gewend waren bloemen te kopen voor hun geliefde.

“Op de zondag kwam dat vaak genoeg goed uit of op e speciale dagen waaronder verjaardagen en moederdag, maar dat kan nu helemaal niet”, zegt Rebecca. Zij is iemand die van bloemen houdt en die vaak ook zelf thuis plant, maar geeft aan dat het een beetje is veranderd voor haar. Naast het planten van bloemen is zij zich meer gaan verdiepen in het planten van groenten soorten en plantjes die vruchten geven. 

“Ik kan me nog heugen dat ik een roos voor SRD 25 kocht, maar nu is dat veel duurder. Je hebt zelfs bloemstukken die SRD 1.500 kosten. Ik geef nu geen bloemen meer, maar liever iets dat men lang of nuttig kan gebruiken. Weet je wat iemand al met SRD 1.500 kan kopen, dan uit te geven aan iets dat niet lang meegaat. Soms kan ook een mooi plant gegeven worden als een geschenk, een plant die vruchten geeft of bloemen, daarmee heb ik nog hoop dat het groter wordt en de volgende generatie nog ervan kan genieten”, zegt Rebecca. 

Een vrouw die plantjes verkoopt en ook op de zondag meedoet met de verkoop langs de straat, geeft aan dat zij vaak genoeg klachten krijgt. “Ik kan niet dagelijkse praten van een vlotte verkoop, maar ik geniet wel van mijn klanten.” Het verkopen van planten en bloemensoorten is een bij hossel, maar daarnaast heeft zij wel een vaste baan.

“Mijn klantenkring is toch in een korte tijd groot geworden. Je hebt heel wat klanten die geinteresseerd zijn geraakt in het kopen van planten. Alles is duur geworden van vruchten tot bloemen, dit heeft ertoe geleid dat vele mensen nu zelf hun dingen willen planten dan ze zelf te kopen”, zegt de vrouw.

De meeste benodigdheden voor het onderhoud van planten zijn wel duur maar na het hard werk geniet men wel van het eindresultaat. “Ik weet niet hoe morgen eruit zal zien, maar ik hoop dat het beter wordt want velen kunnen de situatie niet overleven. Een ieder leeft letterlijk dag voor dag, net hoe men het vaak zei wang fu tide wang fu tamara.”

TM

error: Kopiëren mag niet!