“In een maand SRD 2.331 uitgeven aan vervoer is heel veel”

“In een maand SRD 2.331 uitgeven aan vervoer is heel veel”, zegt een alleenstaande vader in gesprek met Dagblad Suriname. De vader zegt,  dat hij in een maand toch een groot bedrag uit moet geven aan vervoer voor zijn kinderen.

“Ik zat op de vierde schooldag te berekenen hoeveel ik ongeveer uit ga moeten geven aan vervoer voor mijn drie kinderen in een maand. In een dag moeten zij 4 bussen pakken om naar school te gaan en van school terug naar huis. In een dag is het SRD 111, waarbij SRD 55.50 om naar school te gaan en SRD 55.50 om terug naar huis te komen, dat is heel veel”, benadrukt de vader.

“Ik geef mijn kinderen vaak genoeg ook niet precies. Zij krijgen in de meeste gevallen SRD 150 als er eventueel iets bij gekocht wordt of gepast. Gelukkig fiets ik naar het werk, als ik ook moest bussen zou ik meer dan dat moeten uitgeven. Hoe speel ik dat klaar? Voor de afgelopen schooldagen heb ik meer dan SRD 800 uitgegeven en dan heb ik bijna niets meer op zak. Ik ben genoodzaakt keer op keer mijn spaargeld in te gaan om de kinderen naar school te sturen en te zorgen voor voeding, kan toch niet.”

“Ik heb mijn kinderen niet voor mijn straf, maar het lijkt alsof anderen dat wel duidelijk willen maken. Op zo’n manier wordt de populatie niet groter, maar kleiner. Sma ow vrede foe mikie pikieng”, aldus de alleenstaande vader. “Velen vinden het wel goed, maar op zo een manier sterven ook velen en wat gebeurt er daarna? Maar, daarover maak ik me even niet druk. Het feit is dat ik dan zoveel uit mijn salaris ga moeten aftrekken om te zorgen dat mijn kinderen naar school gaan, dan is voeding nog niet gemeld en de andere vaste lasten. Er kan wat gedaan worden, want op deze wijze redden wij het niet.”

“Hierdoor gaan enkele kinderen zelfs dagelijks niet naar school. Ik kan ook daarvoor kiezen, maar dagen missen van de school is ook niet de bedoeling. Je leert dagelijks iets nieuws zeggen mijn kinderen, dus zij willen dagelijks genieten van hun educatie. Ik hoop echt dat er een verandering komt, want het schoolvervoer gedoe werkt ook niet. Ik dacht er ook aan de kinderen in de buurt te zetten, maar er was helemaal geen plaats, buitenstaanders krijgen niet zo snel voorkeur heb ik gemerkt of je krijgt een kans als men ziet dat je goed in je zak zit. Ik heb dagen voor de vakantie begon gevraagd, maar een ieder gaf aan dat ik een andere dag weer moest bellen, dus na de inschrijving om te kijken of er al er plaats is. Dus ik moest het nu weer op zo een manier doen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!