Suriname Toerisme Autoriteit voor bevordering toerismesector

Ter bevordering en regulering van de toerismesector in Suriname, moet er wetgeving worden gemaakt en of worden aangepast. In dat kader heeft de directeur van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Rabin Boeddha, onlangs een presentatie verzorgd voor de commissie van rapporteurs in de Nationale Assemblee. Het gaat hierbij om de Toerisme Raamwet en de Wet Suriname Toerisme Autoriteit. 

De wet is ingediend door de leden Obed Kanape, Patricia Etnel en Cedric van Samson op 10 juni 2022. Bij de presentatie was de minister van TCT, Albert Jubithana, ook aanwezig (zie foto). De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden Miquella Soemar-Huur (ABOP), Stephen Tsang (NDP), Reshma Mangre (VHP), Patrick Kensenhuis (NDP), Henk Aviankoi (VHP), Melvin Bouva (NDP) en Edgar Sampie (ABOP). 

Toerisme Week

Eind september vond de Toerisme Week in het land plaats. Het doel van die week was om in de districten het bewustzijn rond de sector op gang te brengen en om het natuur- en gemeenschapstoerisme te bevorderen. President Chandrikapersad Santokhi noemde het een kans voor Suriname om mogelijkheden te bespreken die de bijdrage van het toerisme kunnen vergroten.

“Na een stressperiode van twee jaar tijdens Covid-19 zijn er nieuwe kansen ontstaan. Toerisme Week is een goed moment om met belanghebbenden in dialoog te treden over het thema van dit jaar, “Rethinking Tourism”. Toerisme is als sector cruciaal voor de economische ontwikkeling. Deze sector is van belang om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de Surinaamse gemeenschap en om de kwaliteit van het leven te bevorderen en te verhogen. Het regeringsbeleid is erop gericht om middels het ontwikkelen van een kwalitatief goed toerisme product deze sector verder te reguleren en te faciliteren.”

Toerisme in Suriname

Toerisme in Suriname omvat bezoekers uit binnen- en buitenland en bestaat vooral uit vrijetijdsbesteding en zaken doen. De branche ontwikkelt zich sinds het midden van de 20e eeuw en Suriname opende in 1962 haar eerste internationale hotel. Het hoogseizoen loopt van medio augustus tot begin oktober, en daarna nog eens rond kerst en de jaarwisseling.

Eerder dit jaar heeft de Surinaamse overheid de visumplicht voor vreemdelingen volledig afgeschaft. Een entree fee is nu voldoende om Suriname te bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!