“Een verandering brengen in ons leven, misschien ook van velen”

“Ik schaam me niet om te zeggen, dat mijn moeder het niet goed heeft en daarom probeer ik een verandering te brengen”, zegt Glino, die zestien jaar is. Hij is schoolgaande en werkt na schooltijd. Glino, die afgelopen dinsdag zijn salaris in ontvangst nam, kocht gelijk spullen voor zijn moeder. Dagblad Suriname kwam hem tegen in een supermarkt en sprak even met de jongen. 

“Ik verdien niet elke dag, maar aan het eind van de week. Ik heb mijn salaris afgelopen vrijdag niet genomen en vroeg of ik het dinsdag mocht nemen, dus de volgende betaling zal voor enkel dagen zijn.”

Glino kocht 25 kilogram rijst, suiker, brood, melk, een hele kip, toiletpapier, eieren, twee blikken bruine bonen en nog enkele kleine dingen. Alles meer dan SRD 1.000, en hij zei dat hij er geen spijt van heeft. “Ook al loop ik met een gescheurde pata, toch zal ik ervoor kiezen dat er spullen gekocht worden voor thuis. Mijn moeder staat er alleen en heeft de zorg van drie kinderen. Ondanks dat zij op twee plekken werkt, heeft zij het niet makkelijk, maar zij laat mijn zusjes dat niet merken. En dat geeft mij dagelijks de kracht en moed om verder te gaan”, aldus Glino.

“Ik probeer mijn best te doen en help waar en bij wie ik kan. Mijn werkgever is ook iemand die graag helpt en ik leer ook veel van hem. Het zou leuk zijn als velen zijn stappen zouden volgen. Het is prettig om voor iemand te werken van wie je kan leren, die zelf ook leert en een verandering wil zien en brengen, dan voor iemand te werken die alleen van je wil profiteren en gebruik van je wil maken. En dat gebeurt in het land. Ik ben jong en zeg misschien gekke dingen, maar ik zeg wat ik ervaar en zie. Ik verdien nu niet veel, maar hoop in de toekomst toch een verandering te brengen in ons leven misschien ook van velen”, benadrukt Glino. 

TM

error: Kopiëren mag niet!