Slachtoffer steekpartij Gilberto Cruden dag na incident overleden

17-jarige verdachte bekent Cruden te hebben gestoken

Na een steekincident op zaterdag 8 oktober, waarbij de 22-jarige Gilberto Cruden een steekverwonding opliep en op zondag 9 oktober in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is overleden, hebben drie verdachten zich met een familielid, tevens politieambtenaar, op maandag 10 oktober bij de afdeling Kapitale Delicten gemeld, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 13 oktober.

De drie werden voorgeleid, naar twee van ze na te zijn verhoord zijn heengezonden. De derde verdachte, B.H. (17), heeft bekend Cruden de fatale steek te hebben toegebracht. Daarbij gaf de verdachte ook aan tijdens het gevecht door het slachtoffer te zijn gestoken en dat hij medisch moest worden behandeld.

Het motief voor de steekpartij ligt in het feit, dat zowel de verdachte als het slachtoffer,, die voor twee verschillende voetbalteams uitkwamen in 2019, tijdens voetbalwedstrijden ruzie kregen.

Toen hij het slachtoffer op 8 oktober tegenkwam is de ruzie uit de hand gelopen met als gevolg het steekincident met dodelijk afloop.

De scherpe voorwerpen zijn echter niet achterhaald. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte B.H. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!