LVV tekent aannemingsovereenkomst voor vervanging pompen te Wakay

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 13 oktober twee aannemingsovereenkomsten ondertekend met het bedrijf Naturata Reliability NV. Het bedrijf zal moeten zorgdragen voor de complete vervanging van twee pompen te Wakay en het onderhoud van een derde pomp. 

Als vertegenwoordiger van het ministerie ondertekende waarnemend directeur van Landbouw, Soedeshchand Jairam, het contract en Rawienkumar Sidhoe, operation manager van Naturata Reliability NV. Dit project zal gefinancierd worden uit de staatsbegroting. 

Nickerie kampt al jaren met een tekort aan irrigatiewater voor maximale rijs inzaai. De infrastructuur aldaar staat er al jaren zwaar verwaarloosd bij. 

“Het ministerie is doende met minimale, maar kostbare ingrepen de infrastructuur zover te hebben dat wij kunnen gaan richting optimale inzaai van onze padie voor de rijstarealen in Nickerie”, zei LVV-minister Parmanand Sewdien die aanwezig was bij de ondertekening. 

Momenteel wordt 25.000 hectare op seizoensbasis ingezaaid. De bedoeling is om de inzaai met behulp van goed werkende pompen te verhogen naar 40.000 tot 45.000 hectare, wat dan zal resulteren in niet alleen een verbeterde voedselvoorziening, maar ook meer deviezen voor het land.   

Eerder deze maand vond al de ondertekening plaats van een aannemingsovereenkomst met Kuldipsingh Infra NV voor de rehabilitatie van het pompgemaal Wageningen. Via een kredietlijn vanuit India zijn voor dit project drie nieuwe pompen vervaardigd waarvan de eerste onlangs werd geïnstalleerd. In deze komende fase zullen de overige twee pompen door Kuldipsingh Infra NV geïnstalleerd worden.

error: Kopiëren mag niet!