Dief (50) heeft het voorzien op boeddhabeelden, bloempotten en planten in tuin decoratiebedrijf

De 50-jarige P.K. is zaterdag 8 oktober door agenten van het politiebureau Uitvlugt aangehouden, nadat hij zich samen met de eigenaar van een decoratiebedrijf had aangemeld vanwege diefstal.

De man wordt ervan verdacht zich op verschillende dagen en tijdstippen schuldig te hebben gemaakt aan het wegnemen van boeddhabeelden, bloempotten en plantjes uit een tuin van een decoratiebedrijf aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat in Paramaribo.

De aangever was in het buitenland, toen buren het wegnemen van spullen door de verdachte hadden waargenomen en dit melden aan de eigenaar.

De verdachte, die in de buurt woonachtig is, maakte zich op zaterdag 8 oktober weer schuldig aan diefstal. De eigenaar van het bedrijf, die inmiddels in het land was, werd weer van het voorval op de hoogte gesteld. Hij ging meteen naar zijn bedrijf, maar trof de dief niet aan. Hierop zette hij een zoektocht in en trof de verdachte in de nabije omgeving aan en hield hem staande. 

De eigenaar van het bedrijf bracht de verdachte over naar het politiebureau waar hij aangifte tegen hem deed van diefstal.

Volgens verkregen informatie had de verdachte de gestolen goederen op  een begraafplaats tegenover het bedrijf bewaard. Bij een ingesteld onderzoek werden de goederen er niet aangetroffen.

De verdachte werd voorgeleid en is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!