SLM: Verlenging Air Operator Certificate (AOC) een feit

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) laat donderdag 13 oktober weten “verheugd” te zijn, dat de AOC (Air Operator Certificate) verlengd is. Het proces tot het in de kleuren van de SLM binnenhalen van de B737-800 voor de Mid-Atlantische operatie kan hierdoor met voortvarendheid, maar bovenal constructief worden voortgezet, aldus de SLM.

Volgens de luchtvaartmaatschappij kan zij hierdoor “het reizend publiek verzekeren van adequaat en kwalitatief luchttransport”. De vliegoperatie zal dus normaal voortgang vinden en in dit kader wordt ook verder gewerkt aan het geleidelijk opschalen van de vliegfrequenties, naar onder andere Miami en Amsterdam op korte termijn.

“Surinam Airways spreekt haar bijzondere dank uit aan alle betrokken partijen”, schrijft de SLM aan het slot van haar uitgebracht communique. 

  • Een Air Operator’s Certificate (AOC) is een vliegvergunning, een overheidsdocument voor luchtvaartmaatschappijen dat toestemming verleent om commerciële vluchten uit te voeren. Het document wordt uitgereikt door de nationale regulator voor burgerluchtvaart die per land de goedkeuring en regelgeving van burgerluchtvaart overziet en een vliegtuigregister bijhoudt. De vliegmaatschappij dient een vliegvergunning te krijgen alvorens vliegtuigen voor commerciële doeleinden gebruikt mogen worden. Dit vereist dat de exploitant personeel, middelen en een systeem heeft om de veiligheid van zijn werknemers en het grote publiek te waarborgen. Het certificaat vermeldt de te gebruiken vliegtuigtypen en registraties, met welk doel en op welke gebiedsspecifieke luchthavens of geografische regio.
error: Kopiëren mag niet!