Priyanka Chopra Jonas praat ter ondersteuning van Iraanse vrouwen

Priyanka Chopra kwam onlangs naar buiten ter ondersteuning van een brandend probleem met betrekking tot de Iraanse regering. De dood van de 22-jarige Mahsa Amini heeft geleid tot een wereldwijd protest tegen Guidance Patrol (de Iraanse moraal politie) terwijl vrouwen hun stem verheffen tegen het soort geweld waaraan ze worden onderworpen in landen als Iran.

Om haar steun uit te breiden, heeft de Bollywood-Amerikaanse actrice Priyanka Chopra Jonas, die ook UNICEF-ambassadeur is, een bericht op social media gedeeld waarin ze mensen over de hele wereld heeft gevraagd te luisteren naar de stem van Iraanse vrouwen die vechten voor hun rechten.

In een bericht gedeeld door Priyanka Chopra, zegt ze: “Vrouwen in Iran en over de hele wereld staan ​​op en verheffen hun stem, knippen publiekelijk hun haar en vele andere vormen van protest voor Mahsa Amini, wiens jonge leven zo brutaal werd weggenomen door de Iraanse moraal politie, omdat ze haar hijab ‘ongepast’ droeg. De stemmen die spreken na eeuwen van gedwongen stilte, zullen terecht barsten als een vulkaan!. Ik heb ontzag voor je moed en je doel. Het is niet gemakkelijk om letterlijk je leven te riskeren om het patriarchale establishment uit te dagen en voor je rechten te vechten. Maar jullie zijn moedige vrouwen die dit elke dag doen, ongeacht de kosten voor jezelf.”

Ze voegde eraan toe: “Om ervoor te zorgen dat deze beweging een blijvend effect zal hebben, moeten we hun oproep horen, de problemen begrijpen en ons dan aansluiten bij onze collectieve stemmen. We moeten er ook voor zorgen dat iedereen die anderen kan beïnvloeden ook meedoet. Cijfers zijn belangrijk.”

“Voeg je stem toe aan deze kritische beweging. Blijf op de hoogte en wees vocaal, zodat deze stemmen niet langer gedwongen kunnen worden stil te blijven. Ik sta met je mee. Jin, jiyan, azaadi… Vrouwen, leven, vrijheid. #MahsaAmini #IranProtests #WomanLifeFreedom”, besloot ze.

In een ander bericht dat de actrice eerder deze week deelde, poseerde Priyanka Chopra Jonas met de Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris terwijl ze Amerikaanse vrouwen aanspoorde om te stemmen en drong aan op de noodzaak om de rechten te begrijpen om hun stem uit te oefenen.

error: Kopiëren mag niet!