Minister Mathoera: “Als je wilt vooruit komen in het leven, dan moet je studeren”

“Als je wilt vooruit komen in het leven, dan moet je studeren.” Dat is de boodschap die minister Krishna Mathoera van Defensie de leerlingen van Mulo Henar in Nickerie heeft meegegeven tijdens een motivatiesessie op vrijdag 7 oktober.

De minister hield aan de leerlingen voor, dat ze zelf in staat zijn om hun omstandigheden te veranderen. Daarbij gaf zij aan, dat het van belang is om over de toekomst na te denken. Maar, nadenken is volgens haar niet voldoende. Het tweede dat de leerlingen moeten doen is “hard werken”.  Alleen door te studeren zullen de leerlingen in staat zijn om een bijdrage te leveren om het land op te bouwen, stelde Mathoera.   

Deze motivatiesessie was een initiatief van de Stichting All For One Suriname. Naast de bewindsvrouw,  heeft de organisatie ook kapitein Shyam Manniesingh en districtscommissaris Senrita Gobardhan uitgenodigd. 

Kapitein Manniesingh legde uit hoe belangrijk de leerkracht is. “Aan de basis van iedere beroep in de wereld staat er een leerkracht.” Daarom is het volgens de kapitein belangrijk dat leerlingen zich respectvol gedragen tegenover leerkrachten. Hij drukte de leerlingen verder op het hart om zaken zoals cynisme, maar ook verleidingen zoals alcohol, drugs en losbandigheid achterwege te laten. Ook zei hij aan de leerlingen, dat zij ondanks de vele problemen, nooit ontmoedigd mogen raken.

“Je moet constant streven naar superieure resultaten en vooruitgang”, was zijn boodschap. Verder gaf hij de leerlingen mee, dat het van belang is om met passie en toewijding te studeren. 

De militairen van de afdeling Muziek hebben verder gezorgd voor wat entertainment. De minister maakte van de gelegenheid gebruik om de school een waterdispenser aan te bieden. Ook gaf de bewindsvrouw enkele posters met motiverende teksten aan de leiding van deze school.

error: Kopiëren mag niet!