9-jarige Chaey-Enn is talentrijk en creatief

De Surinaamse Chaey-Enn is negen jaar en talentrijk. Dagblad Suriname verneemt dat zij vanuit de reeks van gamelan instrumenten zowel de Saron als de teh teh en demoong bespeelt. Chaey-Enn bespeelt de gamelan voor de Jaran kepang groep Young Black Horse.

Daarnaast is zij gekroond tot 1st Runner Up Little Miss Jawa en de heeft ook de subtitel Best Talent in de wacht gesleept. Momenteel is zij finalist van het vakantieprogramma van de First Lady  genaamd “Whats Your Talent”.

De 9-jarige zag het levenslicht op 17 juni 2013. Chaey-Enn Emeylia Elizabella A-Yue Tirtaredja is dochter van papa Enrique Tirtaredja en mama Chanel Tirtaredja en is zus van Quinn-O’Neil Tirtaredja. De opa, Albert Karijosentono van de 9-jarige had een gamelan thuis liggen en zij is uit nieuwsgierigheid begonnen met spelen. Opa begeleidde haar en stimuleerde haar verder te gaan en heeft uiteindelijk zijn eigen Jarang Kepang groep genaamd Young Black Horse opgericht, met als doel om jong talent verder te ontdekken, stimuleren en de Javaanse traditie voort te zetten. “Als ouders stimuleren wij in de vorm van lessen/ educatie. Wekelijkse oefeningen en optredens die zij nu geregeld heeft.

Chaey-Enn is multi talented, maar vooral erg creatief. Zij maakt van simpele dingen de mooiste creaties. Van elastiekjes maakt ze mooie en unieke armbandjes en kettinkjes. Haar doel is en blijft haar Javaanse cultuur te behouden en jongeren te inspireren dat ook te doen. Zij is ook leerling van het 6e leerjaar en bezoekt OS 2 Tamanredjo, aldus de ouders in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!