“Trinidadiaanse bedrijven kunnen verhuizen naar Suriname als Ramps geen vergunning krijgt in Guyana”

Als Guyana er niet in slaagt om Ramps Logistics een local content certificaat te verlenen om binnen zijn oliesector te opereren, zullen bedrijven uit Trinidad &Tobago hun activiteiten elders vestigen, bijvoorbeeld in buurland Suriname.

Dit stelt een T&T-bedrijfsstrateeg, Jaishima Leladharsingh, die zijn frustraties uitte over de lokale inhoud wetgeving van Guyana. Leladharsingh sprak op persoonlijke titel tijdens een paneldiscussie over lokale inhoud op de Guyana Basins Summit 2022.

Niet eens 

“Ik ben het niet eens met de wetgeving inzake lokale inhoud. Ik geloof niet dat het investeringen aanmoedigt. Naar mijn mening is het een groot afschrikmiddel voor het bedrijfsleven. We observeren wat er gebeurt met Ramps in Trinidad, en ik zie hier duidelijk dat als Ramps zijn Local Content Certificate niet goedgekeurd krijgt, veel Trinidad-bedrijven naar Suriname zullen gaan. Ik stel voor, dat ze dat beleid heroverwegen. Het strookt niet met de CARICOM Single Market and Economy (CSME)-geest en het zal investeringen niet aanmoedigen.” 

Terwijl hij op persoonlijke titel sprak, is Leladharsingh de directeur van de Trinidad and Tobago Coalition Services Industries (TTCSI). TTCSI is een landelijk overkoepelend orgaan, dat alle organisaties en verenigingen in de dienstensector in Trinidad & Tobago verenigt. Het is een alliantie van beroepsverenigingen en -organisaties en biedt belangenbehartiging, onderzoek, ontwikkeling en netwerkmogelijkheden en ondersteuning aan haar leden, allemaal met als doel de lokale dienstensector te versterken.  

Guyanese Belastingdienst treedt op 

De Law Enforcement and Investigations Division (LEID) van de Guyana Revenue Authority (GRA) heeft woensdag 10 aanklachten ingediend bij een rechtbank in Georgetown tegen Ramps Logistics (Guyana) voor valse verklaringen. Uit onderzoek is onder meer gebleken, dat Ramps in de periode 2021-2022 meerdere onware aangiften heeft gedaan bij de Belastingdienst. De Guyanese Belastingdienst zegt dat de stap naar de rechtbank in overeenstemming is met zijn mandaat om te zorgen voor een ‘level playing field’ voor legitieme bedrijven en het innen van inkomsten.

error: Kopiëren mag niet!