Ramps Logistics beschuldigd van valse verklaringen door Guyanese autoriteiten 

Guyanese Belastingdienst treedt op 

De Law Enforcement and Investigations Division (LEID) van de Guyana Revenue Authority (GRA) heeft woensdag 10 aanklachten ingediend bij een rechtbank in Georgetown tegen Ramps Logistics (Guyana) voor valse verklaringen.

Uit onderzoek is onder meer gebleken, dat Ramps in de periode 2021-2022 meerdere onware aangiften heeft gedaan bij de Belastingdienst. De Guyanese Belastingdienst zegt dat de stap naar de rechtbank in overeenstemming is met zijn mandaat om te zorgen voor een ‘level playing field’ voor legitieme bedrijven en het innen van inkomsten. 

De GRA riep ook individuen en bedrijven die betrokken zijn bij dergelijke illegale activiteiten op om hiermee te stoppen en hun bedrijven in overeenstemming te brengen met de belasting-, handels- en grondwet van het land.

Uit de gegevens van de Autoriteit blijkt ook, dat de afdeling Wetshandhaving en Onderzoek ook onderzoek heeft gedaan naar Ramps Logistics Guyana wegens misbruik van algemene belastingvrijstellingen die zijn verleend voor de invoer van goederen die worden gebruikt door de exploitant van Stabroek Block, Esso Exploration and Production Guyana Limited (EEPGL), en haar onderaannemers.

error: Kopiëren mag niet!