Jonge kinderen vermist de afgelopen schooldagen – Inmiddels allemaal terecht

De afgelopen dagen zijn drie jonge kinderen na schooltijd als vermist opgegeven, op social media. Later werd bekend, dat de kinderen weer terecht zijn. Naar aanleiding hiervan heeft de redactie van Dagblad Suriname de afdeling Public Relations (PR) van het Korps Politie Suriname, KPS, benaderd met enkele vragen. 

Allereerst werd gevraagd of het bekend is hoe het komt dat de kinderen vermist zijn geraakt. Hierop geeft een medewerker aan, geen antwoord te kunnen geven, omdat niet bekend is in hoeverre de ouders aangifte hebben gedaan. Het zou volgens hem echter wel kunnen dat er aangifte is gedaan, “maar er is binnen het korps een bepaalde procedure.” 

Vermissingsprocedure

“Als er aangifte wordt gedaan van iemand die vermist wordt, dan is het de procedure dat de basispolitie de aangifte opneemt. Het wordt daarna doorgestuurd naar onze Forensische Opsporing. En die gaat terugkoppelen met PR, zodat wij een bericht kunnen publiceren.”

Volgens de medewerker begint het werk bij de basispolitie die eerst haar onderzoek moet doen, zoals ondervragen in de buurt en kijken of er camera’s in de buurt zijn waarop is vastgelegd waar het kind vermoedelijk naar toe is gegaan. Ouders kunnen meteen aangifte doen indien hun kind vermist wordt. Als er na een week nog geen spoor is van de vermiste persoon, dan zal de vermissing via de website van het KPS gepubliceerd worden. 

Basisscholen sluiten eerder

Het vermoeden bestaat, dat de jonge kinderen vermist zijn geraakt, omdat ze niet op tijd gehaald zijn van school. De basisscholen sluiten gedurende deze maand om 12.00 uur. De medewerker van Public Relations geeft als reactie hierop aan, dat de leerkrachten ook een bepaalde verantwoordelijkheid hebben. Zij moeten ervoor zorgen dat de kinderen niet zomaar weglopen of weggestuurd worden. Maar, ook ouders moeten ervoor zorgen dat zij hun kinderen op tijd van school afhalen of schoolvervoer voor hun kinderen regelen.

Miscommunicatie schoolvervoer

De redactie verneemt, dat een van de meisjes die als vermist werd opgegeven, door een miscommunicatie meegenomen werd door een schoolbus, waarmee zij het vorige schooljaar naar school ging. Het meisje is inmiddels terecht. 

SK

error: Kopiëren mag niet!