EZ tekent intentieverklaring met Rebuild Suriname

Het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie (EZ), in het bijzonder waarnemend directrice Ondernemerschap Karishma Mathoera, heeft donderdag 6 oktober bij EZ een intentieverklaring met de consultant van Rebuild Suriname (RS), Prekash Ramsingh, getekend, aldus het ministerie in een persbericht.

Het doel hiervan is om gezamenlijke projecten uit te voeren die de ambities van EZ en de doelen van RS verder ondersteunen.

Economie bevorderen

Om de economie van Suriname te bevorderen wil RS over enkele maanden een webapp lanceren. Deze applicatie moet ervoor zorgen, dat experts in het buitenland verbonden worden aan projecten in Suriname. Rebuild Suriname gaat de kleine en middelgrote ondernemingen, KMO’s, trainen en begeleiden in het gebruik van de web applicatie.

De minister van EZ, Rishma Kuldipsingh, geeft aan, dat dit de eerste stap is naar succes en dat het ministerie bereid is om op diverse gebieden samen te werken, daar één van de beleidsdoelen is om ondernemerschap te stimuleren.

Het directoraat Ondernemerschap heeft een faciliterende en begeleidende rol naar ondernemers toe. De webapp zal mede ervoor zorgdragen dat Surinaamse ondernemers gaan groeien, de werkgelegenheid gaat toenemen en het ondernemersklimaat zal worden gestimuleerd. Op korte termijn zullen gezamenlijke projecten uitgevoerd worden die passen binnen het beleid van EZ en doelen van Rebuild Suriname.

Rebuild Suriname ontwikkelt duurzame projecten, die bijdragen aan de groei van de economie van Suriname. Daarnaast wil RS een sleutel oplossing bieden aan Nederlandse investeerders om gemakkelijk de stap te ondernemen om in Suriname te investeren. Dit traject zal bestaan uit begeleiding en facilitering.Tenslotte zullen beide partijen, EZ en RS ernaar toe werken om de doelen van ondernemers te realiseren. 

error: Kopiëren mag niet!