Pompgemaal Wageningen na 300 dagen weer operationeel 

“Optimaal waterbeheer ten behoeve van rijstarealen gelegen aan de rechteroever van de Nickerierivier zal over 300 dagen gegarandeerd zijn,” zei minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) 6 oktober tijdens de contractondertekening “Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen” met Kuldipsingh Infra NV.

Als vertegenwoordiger van het ministerie ondertekende waarnemend directeur van Landbouw, Soedeshchand Jairam, het contract met Rabin Raghoebir, de vertegenwoordiger van Kuldipsingh Infra NV. 

Het pompgemaal te Wageningen dateert uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw en bestaat uit drie pompen. Door de tijd heen hebben deze pompen hun diensten bewezen, maar waren dringend aan vervanging toe. Via een krdietlijn uit India zijn voor dit project drie nieuwe pompen vervaardigd door het Indiaas bedrijf Kirloskar Brothers Limited (KBL) waarvan de eerste in september is opgeleverd. Sinds de oplevering hiervan konden enkele boeren starten met het in cultuur brengen van terreinen die lange tijd verwaarloosd waren.

Als alle drie pompen van pompgemaal Wageningen werken wil dat volgens minister Sewdien zeggen. dat er 30.000 hectare meer padie inzaai zal zijn per jaar en meer deviezen in het land. 

error: Kopiëren mag niet!