11-jarige Jael bespeelt de kendang

Een jonge talentvolle Surinamer is 11-jarige Jael Devlin Bandjar. Hij bespeelt het instrument kendang en loopt nu mee met een Jaran Kepang groep. De 11-jarige bespeelt het traditioneel muziekinstrument uit Indonesië, kendang. Het is een traditionele trommel, vergezelt meestal de gamelan.

“Het is een gave om het muziekinstrument te bespelen”, geeft zijn grootvader aan in een gesprek.

Jael Devlin Bandjar zag het levenslicht op 25 augustus 2011. Hij is half inheems en half Javaan, zoon van Justin Bandjar en Zacharia Rozen. Kleinkind van Soedarman Bandjar en Carmen Pawirosonto-Bandjar en achterkleinzoon van de bekende wijlen pah Wagimin Pawirosonto. Jael is afkomstig uit een familie die zich bezig houdt met culturele activiteiten, waaronder jaran kepang, Ande-Ande Lumut en Srimpie. Hij is niet alleen met muziek en cultuur bezig, maar is ook leerling van de zesde klas. Op 6-jarig leeftijd is door de familie zijn talent ontdekt. De vader van Jael danst terwijl hij de kendang bespeelt.

Als 11-jarige loopt hij mee met de Jaran Kepang groep Bangon Bekso Tjedjie  BBT van Dijkveld onder leiding van Merfin Amatsoeran. Hij heeft recent opgetreden met de ala kondre dron. De familie is zeker trots, dat de 11-jarige interesse toont voor de cultuur, deelneemt en bijdraagt aan het behoud van cultuur.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!