Ivan Tai-Apin: “Bijwonen Holland Film Meetings positieve impact op filmproject Gouverneur de Goijer”

De veelzijdige Ivan Tai-Apin, bekend als acteur, regisseur en producent, heeft – zo heeft Dagblad Suriname vernomen – de Holland Film Meetings bijgewoond, een initiatief van het Nederlands Film Festival. Het bezoek heeft zeker positieve invloed op zijn nieuwe film Gouverneur de Goijer. Ivan Tai-Apin vertelt het volgende in een gesprek. 

“Vanaf het moment dat we geselecteerd werden, hebben wij begeleiding gehad in het maken van een pitch video voor industry professionals. Alle geselecteerden zijn toegelaten tot een speciale database van het Film Festival, waarbij elk project een eigen pitch website heeft gekregen. De industrie professionals kijken niet alleen vakinhoudelijk naar het project, maar bekijken die ook op marktgerichtheid en budgettering. Het gaat om professionele regisseurs, scriptwriters, sales agents, distributeurs en post productiebedrijven in en buiten Nederland.”

“Er zijn vervolgafspraken in oktober en november om zaken verder uit te diepen en mogelijkheden voor samenwerking te bekijken. Zodoende is er een afspraak gepland voor een kijkje in één van de grootste post productiebedrijven van Nederland. Ik vind dat best interessant. Het gaat om een bedrijf waarbij je als regisseur in een bioscoopzaal zit, terwijl je op het scherm kan zien hoe men bezig is met het bewerken van de beelden en het geluid. Ook het Nederlands Filmfonds heeft in gesprekken de structuur en eisen van aanvraag diepgaand uitgelegd. Er zijn ook Amerikaanse producenten, waarmee online gesprekken zijn geweest, die geïnteresseerd zijn in het filmproject Gouverneur de Goijer”, aldus Ivan Tai-Apin

Gouverneur de Goijer is geïnspireerd op gebeurtenissen die in de 17de en 18de eeuw hebben plaatsgevonden. Het gaat over een verboden liefde tussen twee volwassen mensen in tijden van slavernij. 90% van de film zal worden opgenomen in Suriname. De binnenstad van Suriname zal omgetoverd worden in een 17de-eeuwse setting, waarbij er een beroep zal worden gedaan om samen met het bedrijfsleven en de Surinaamse overheid deze transformatie te realiseren. Ook op allerlei andere gebieden zullen bedrijven en organisaties worden betrokken bij de realisatie van dit project.

Totale cast en crew wordt tot nu toe geschat op 1.200 personen.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!