Muziek guru Kries Ramkhelawan: “Release Klassieke baithak gana van Surinaams bodem”

Muziek guru Kries Ramkhelawan en zijn team hebben gewerkt aan een muziekproject. Dagblad Suriname verneemt van de muziek guru, dat de productie is gedaan vanuit KRMI studio. Op 2 oktober heeft de release plaatsgevonden van de Klassieke baithak gana vanuit Surinaamse bodem via YouTube en radiostations. Vervolgens met bijbehorende videoclip ook via televisiestations.

Hierbij is de dholak bespeeld door Rishi Malaha, Kries Ramkhelawan heeft de harmonium bespeeld en gezongen, dhantaal is bespeeld door Sunil Shivpresad, Prya  en Vyaas Kalloe, de gitaar door Randy Baitali, keyboard door Kamlesh Ramkhelawan. Voor goed geluid en het vastleggen van de nummers is Krieshen Sewdien verantwoordelijk geweest. 

De meest songs zijn eigen composities. Het team ziet dit muziekproject als een voorbeeld en de jeugd kan eruit leren. Het gaat om drie Surinaamse nummers in de muziekstijlen dhrupad, theka-chalta en kaharwa. De songs zijn binnen verschillende raga, raamwerken gecomponeerd. De jonge baithak gana artiesten kunnen dus naast chutney ook de klassieke Surinaamse baithak gana leren aldus Kries Ramkhelawan.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!