Muziekformatie Sweet Melodies naar Nederland en Spanje voor optredens

Sweet Melodies Forever gaat in de tweede week van oktober richting Nederland en Spanje voor een tour. 

“In feite zouden wij in 2020 gaan, maar door de komst van Covid-19 was alles afgelast. Het is eindelijk zover dat wij nu de dagen kunnen aftellen. Het doel van de tour is om de band internationaal aan het publiek te presenteren en Suriname te vertegenwoordigen in het buitenland met Surinaams-Hindoestaanse muziek, met name in Nederland en Spanje. Ook het uitwisselen van culturele activiteiten behoort tot ons doel.”

De organisatie Kaise.nl had de band benaderd voor de tour. Het is een cultuur geworden in Nederland dat jaarlijks tours worden georganiseerd in de herfstvakantie, waarbij tal van bussen worden ingezet om richting Spanje te gaan voor optredens. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om per vliegtuig naar Spanje te gaan, maar veel mensen kiezen ervoor om met de bus te reizen, omdat het goedkoper is, je ziet veel meer, je leert andere mensen kennen en zodoende kan je je netwerk vergroten. Alle leden van Muziekformatie Sweet Melodies Forever gaan mee met de tour. 

“Sinds de Covid-19 maatregelen in beide landen zijn versoepeld en wij het groen licht hebben gehad van de organisatie dat wij ons kunnen voorbereiden voor de tour, hebben wij met man en macht gewerkt. Het was niet makkelijk om voor alle leden de benodigde documenten te verzamelen, aangezien de Nederlandse IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst) vooral muzikanten onder een vergrootglas zet bij het verlenen van visa. Ook de drukte met lokale optredens was enorm groot in de afgelopen maanden. Maar, ondanks alles is het ons toch gelukt om op schema te zijn.”

De band bestaat al ongeveer 6 jaren. De leden van de band zijn Navien Sardjoe (zanger tevens bandleider), Rinesh Bhagwandien (zanger), Kishan Dhanes (drummer), Santosh Bhairo (SPD & bongo), Shaniel Khoenkhoen (dhol) en Deepak Bidesie (toetsenist tevens manager van SMF). 

“De band zal ongeveer een maand lang belast zijn met de tour in Nederland en Spanje. Alle weekenden gedurende deze periode zijn al volgeboekt. Door de weeks hebben wij ook een paar privé optredens in Nederland. Wij willen onze fans, vrienden, familieleden en collega’s bedanken voor het vertrouwen en motivatie die jullie ons hebben gegeven, dat wij vandaag deze bijzondere stap kunnen maken. Zonder jullie zouden wij vandaag deze stap niet kunnen nemen. Ook bedanken wij de organisatie Kaise.nl in Nederland, onze sponsoren, hoofdsponsor Nikhil Contractors N.V. en iedereen die ons heeft ondersteund om onze tour tot stand te brengen. Voor onze fans in Nederland en Spanje: Nog een paar dagen dan zijn wij er al en het wordt zeker gezellig. It’s gonna be unforgettable, so get ready to party hard!!! Een speciale dank gaat uit naar (Poonam Khoesiaal) Dagblad Suriname die altijd klaar staat om ons te promoten. In verband met Navratri: Een Subh Navratri aan u allen toegewenst namens alle leden en sponsoren van SMF. Moge Durga Mata u allen beschermen en rijkelijk zegenen.”

error: Kopiëren mag niet!