Surinaamse tekenfilm heeft oorsprong in het boek “Leena en Jopie reizen mee naar Nickerie”

De Surinaamse Jeugd- en kinderboekenschrijfster, Indra Hu, heeft het druk gehad met een bijzonder project. Dagblad Suriname verneemt van de schrijfster dat de première heeft plaatsgevonden van een eigen Surinaamse tekenfilm.

De tekenfilm is van het boek van de schrijfster getiteld “Leena en Jopie reizen mee naar Nickerie”; het tweede verhaal in de serie “De avonturen van Leena en Jopie”.

Astra Doeglas-Slooten (cartoonist) benaderde Indra Hu in januari van dit jaar en vroeg wat haar favoriet boek is in haar eigen geschreven verhalen. Slooten wilde heel graag als beginnende cartoonist een langere tekenfilm dan 1 minuut maken.  

Voor onze Surinaamse kinderen en ook het feit dat de kinderboekenschrijfster al 20 jaar actief is met het schrijven vond Slooten bijzonder. Hu beschouwt de tekenfilm als een geschenk. De première wilden zowel Hu als Slooten vieren met een bijzondere groep kinderen, namelijk kinderen van weeshuizen.

Het is een project geweest  in samenwerking met Stichting Rupsje Regenboog, Spice Quest van chef-kok Patrick Woei, Indra Hu, Astra Slooten en jongerengroep Nauyuga. Ook zangeres Shaz heeft het geheel ondersteund middels zang. De pupillen hebben aan het eind van de avond een back to school goodybag ontvangen. Voor verdere voorstellingen en activiteiten ten aanzien van  de tekenfilm mag het publiek de facebook pagina van Stichting Rupsje Regenboog volgen. 

Van Hu mag het publiek verwachten dat zij doorgaat met het schrijven. Zij heeft steeds als doelstelling om de jeugd te motiveren om meer te lezen. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!