Doekhie: “Boer pas op als de vos de passie preekt”

Oud-Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) gaat in gesprek met Dagblad Suriname in op het financieel beleid van de regering.

Masala ons eigen product?

Doekhie vindt dat het initiatief dat genomen is voor een platform voor ondernemers uit Caricom-landen met hun producten een goed idee is geweest (Caricom Interactive Marketplace and Suspension Procedure (CIMSuPro) portaal).

Hij vraagt zich wel af waarom de president ervoor heeft gekozen om masala als eerste product te benoemen op de speciale website van dat platform, https://www.cimsupro.com/. Hij is van mening dat masala geen puur Surinaams product is. De ingrediënten worden allemaal geïmporteerd en daarna verwerkt. Dit platform is speciaal voor de mensen uit de Caraïbische landen, maar Doekhie zegt dat die landen allemaal heel goed in hun schoenen staan wanneer het komt op kerrie. Ook de verschillende “curry duck competities“. Hij zegt dat het goed zou zijn om eigen producten te gaan plaatsen op zo een platform en te exporteren.

Reactie op vertrek minister Achaibersing van Financiën en Planning

“Achaibersing neemt afscheid met opgeheven hoofd”, zegt Doekhie. Dit is de grootste grap van een grappenmaker van de eeuw. “Is hij vergeten hoeveel de koers was toen hij aantrad? Is hij vergeten de 50 miljoen roof? Is hij vergeten Surfin waarmee het land geroofd zou worden? Is hij vergeten de Italian job waarbij 125 miljoen op een “tjoekoe” rekening gestort moest worden? Is hij vergeten de HPSG deal? Is hij vergeten de opgevreten retentiegelden?, vraagt Doekhie zich af.

Hij mag volgens Doekhie met opgeheven hoofd rondlopen, maar het moet duidelijk zijn dat het arm getergd volk dit hoofd niet ziet. “In de middeleeuwen zag men zulke hoofden alleen in de buurt van de guillotines, als deze man een geweten zou hebben überhaupt, dan wordt hij geadviseerd niet naar plaatsen te gaan met het hoofd, omdat de Karma sneller zal afrekenen ermee. Minister Ramdin van BIBIS op zijn beurt verkwanselt miljoenen met buitenlandse reizen zonder resultaat en je tekent. Rutte eet in 2 dagen een miljoen op, je tekent, Dubai eet miljoenen op je tekent. Reis naar Guyana kost miljoenen en je tekent en toch wil je met opgeheven hoofd rondlopen. Ministerie van Volksgezondheid alleen al aan belkosten een miljoen, je tekent. Onderhandse gunningen, miljoenen fraude, je tekent. Pakkettenzwendel je werkt mee. Toilettenbouw corruptie, je stemt toe. 200 miljoen LVV en OW-overstromingen je tekent gewoon, zware corruptie”, zegt hij verder.

“Wat een opgeheven hoofd is dat? Is het gestolen geld teruggehaald? Waarom dan tweemaandelijks het geheim gehouden? Als het niet naar buiten was gekomen, wat dan? Schurkerij. Het terughalen van het geld is geen kunst. Het niet laten stelen zou getuigen van goed bestuur. Wie weet of zijn naam ook straks in deze zaak wordt genoemd. Waarom denk je dat hij de diefstal niet had gemeld? We weten wat zijn aandeel is bij Blauwmeer, dus zo schoon is hij niet als hij zich doet voorkomen. Als iemand zichzelf zo ophemelt. Rest mij te zeggen.”

Tot slot zegt Doekhie: “Armand, je noemde jezelf een herdershond. Je hebt je vergist, moest een bouvier zijn. Jezelf vergelijken met een herdershond, no mang! Deze honden voelden zich beledigd. Deze honden laten niet stelen, ze sporen boeven op.” Doekhie sluit het gesprek af met de woorden “Boer pas op als de vos de passie preekt.”

GW

error: Kopiëren mag niet!