Stichting ‘Suriname vertelt’ houdt wandeltocht met kijk- en schrijfopdracht

Stichting ‘Suriname vertelt’ heeft op zondagmiddag 25 september een wandeltocht met kijk- en schrijfopdracht gehouden. Deze activiteit was geheel kosteloos. De wandeltocht ging van start bij Spanhoek en eindigde bij Waka Pasi (Palmentuin).  

De organisaties die hebben geparticipeerd en de deelnemende kinderen hebben aangeleverd, zijn Stichting Rumas, Sha Esa’s Creations en Stichting Devine Strenght. In totaal waren er 20 deelnemers. 

Stichting ‘Suriname vertelt’ is ongeveer drie maanden geleden opgericht. “Middels multimedia wordt Suriname positief belicht. Van belang is om talenten en vaardigheden te helpen ontwikkelen. Vandaar deze schrijfopdracht”, zegt Ryan Bergen, de initiatiefnemer van de wandeltocht met kijk- en schrijfopdracht. 

Tijdens de wandeling hebben de deelnemers en hun begeleiders indrukken opgedaan, die zij vervolgens opschreven. Bergen zegt hiermee de jongeren te willen stimuleren om te leren schrijven. “Het was voor de meesten een nieuwe maar leerrijke ervaring.”

De deelnemers maakten ook foto’s van wat zij zagen. Delsana, 14 jaar, deed verslag van de dak- en thuislozen, maar ook van bepaalde bedrijven. “Ik zag een oude brievenbus bij SURPOST, maar die was mij nooit eerder opgevallen.”

Cheyesia, 15 jaar, zegt standbeelden en een tekening bij de Republic Bank te hebben gezien. “Ook heb ik standbeelden gezien die ik nog nooit heb gezien. De gebouwen hebben hun eigen geschiedenis. Ik vond het heel interessant.”

Bergen heeft in de planning om deze activiteit over twee tot drie weken te herhalen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!